vuodesta - since  1973

Koirien ja kissojen hoito


tervetuloa vehreään ja viihtyisään hoitopaikkaanKennel Lagoon sijaitsee kahden hehtaarin suuruisella omalla, aidatulla, metsäisellä tontilla Riihimäellä. Kesäasuntoina jokaiselle koiralle oma yksiö, jossa katettu patio, laveri ja oma aidattu piha. Pihalta voi halutessaan seurata askareita naapuriyksiöissä. Kuumilla säillä varjoa tarjoaa vehreä ympäristö puineen ja pensaineen. Myös "aitureille" tarkoituksenmukaiset tarhat ja isot tarhat suurille, raskaille koirille. Talvisin asutaan päärakennuksessa samankaton alla talonväen kanssa ja ulkoillaan isoissa tarhoissa. Syksyn sateilla ulkoillaan katetuissa tarhoissa.
Kissoille erikokoisia yksiöitä leveällä ikkuna laudalla tai parvella.

Yksilöllistä hoitoa 30 vuoden kokemuksella

Toivotamme tervetulleiksi hoitoon vain vanhat tuttavuudet.
Hoitopaikka tiedustelut puhelimitse, Hilkka puh. 0400 483 037 Aiemmin asioinut voi tiedustella paikkaa myös tekstiviestillä ;) Hilkka lukee sähköpostia harvemmin, joten sitä kautta tiedusteluja ei kannata tehdä.
tervetuloa vehreään ja viihtyisään hoitopaikkaan tervetuloa vehreään ja viihtyisään hoitopaikkaan tervetuloa vehreään ja viihtyisään hoitopaikkaan tervetuloa vehreään ja viihtyisään hoitopaikkaan

Historia

Suomen Kennelliitto myönsi Hilkka Laitamolle 6.4.1973 kennelnimen Lagoon, joka 17.01.1996 rekisteröitiin myös hoitolan nimeksi.

Löytöeläimet
Kennelissä hoidettiin lähialueiden löytöeläimet vuodesta 1975. Myöhemmin vastaanotimme ja hoidimme myös Eläintenauttajat ry:n uutta kotia vailla olevat koirat. Eläintenauttajien koirat siirtyivät yhdistyksen omiin tiloihin vuonna 2004. Otimme vastaan tai noudimme löytökoiria 24 h vuorokaudessa. Löytökoirien vastaanoton lopetimme vuonna 2008.

Hoitokenneli
Omat koirat ja hoitokoirat, erirotuiset ja sekarotuiset, antoivat opin koirien kanssa työskentelyyn . Ei ollut olemassa alan kouluja. Kirjoja jalostuksesta, koiran käyttäytymisestä, ongelmakoirista ym. tuli luettua ahkerasti. Hoitokenneliä ei ole varsinaisesti perustettu, se on syntynyt tarpeeseen 1980 luvulla. Ensin hoidettiin yhtä vierasta koiraa silloin tällöin. Kysynnän lisääntyessä aloimme rakentamaan hoitokoirille lisää tiloja. Mittava osuus rakentamisessa oli miehelläni Pertillä ja hänen nosturiautollaan. Alku tarhat rakennettiin hänen työmaaltaan VR:n poistamista aidoista. Kenneliä on rakennettu vuosien varella nykyiset vaatimukset täyttäviksi.

Eläinsuojeluasetukset
Eläinsuojelu laki tuli voimaan vuonna 1996, tuolloin lääninhallitukselle tuli tehdä selvitys kennelin toiminnasta. Eläinsuojeluvaatimukset tuli voimaan vuonna 1998. Ne selkeyttivät eläinten tilojen sekä eläinten hyvinvoinnin vaikuttavat tekijät. Näitä valvoo kennelissä vuosittain tehtävä eläinlääkärin käynti. Tarkastuksesta tehdään kirjallinen lausunto, joka on nähtävissä Kennelin seinällä.

Muutosten aika
Hilkka on siirtynyt osa-aikaeläkkeelle. Myös viereen tullut uusi asutusalue on tuonut uusia ongelmia ratkaistavaksi, kun kaikki eivät ole tiedostaneet muuttoaan kennelin viereen. Nykyisin hoitolan asiakkaina vain vanhat hoitotuttavuudet.

↑ takaisin alkuun ↑