vuodesta - since  1973

Miia

Olen Miia Luukkainen ja vastaan koirakoulutuksesta sekä kasvatuksesta (pk.collie, papillon). Koko elämän ajan olen ollut tekemisissä koirien ja muidenkin eläinten kanssa. Näyttelyharrastus tuli tutuksi jo "lapsi ja koira" - sekä myöhemmin Junior Handler - kilpailujen myötä. Myös vieraiden koiria tuli peruskouluikäisenä näyttelyissä esitettyä. Tutuksi tuli hoito- ja kulkukoirien hoitaminen. Myös rotuyhdistyksen nuorisotoimittajana olin viiden vuoden ajan sekä neuvoin monia ihmisiä koirapulmissa jo ala-asteikäisenä.

Kasvattajan peruskurssi tuli suoritettua jo 12 vuotiaana ja kasvattajan jatkokurssi 14 vuotiaana ensimmäisen kerran. Vuonna 2009 tulin osalliseksi Kennel Lagoon kasvattajanimeen, joten sen myötä tuli ajankohtaiseksi uusia nämä kurssit.
Nyt myöhemmällä iällä on tullut harrastuksiin mukaan tottelevaisuus, agility ja rally-toko. Lisäopin haku mm. koiran käyttäytymiseen vaikuttavista asioista ja kouluttamisen uusista tuulista on ollut ajankohtaista. Uutta oppia on tullut ja paljon myös vahvistusta vanhalle osaamiselle. Teorian opiskelu auttaa myös käytännössä, kun mietitään erilaisten ongelmien syy - seuraus yhteyksiä.

Oppia on tullut haettua mm. seuraavilta kursseilta :

Toimet koirien parissa, mm.:
  • nuorisotoimittaja, Cavalier-lehti (1983 - 1988)
  • agilityvastaava, Suomen papillon- ja phalèneyhdistys ry (2009 - )
  • hallituksen eri tehtävissä, Suomen papillon- ja phalèneyhdistys ry (2010 - 2013)
  • toimitussihteeri ja lehden taitto, Suomen papillon- ja phalèneyhdistys ry (lehti 4/2011 - )
Miia Luukkainen
miia (at) kennellagoon.com
puh. 040 7687102